Udstilling 2021

LYS - Inspireret af Minor White

Fotografere objekter for hvad de er
Fotografere de samme objekter for hvad de ellers er
Fotografere for en øget bevidsthed om ”ånden”
Fotografere i øjeblikket for at blive påmindet om klarhed
Minor White

Lysets former
Fænomenet lys kan anskues meget konkret og vældig abstrakt. Fx lys, der konkret gør, at vi kan se ”verden” og vore handlinger - og på den anden side det mystiske, ved lys, fx i videnskaben - er lys en bølge eller en partikel?

Abstrakt, taler vi om at "se lyset” - at forstå og erkende noget - og det guddommelige bliver på mange måder også betragtet som lys. Når jeg kikker på lys med fotografens øjne, så er der enten for meget eller for lidt og egentlig er det jo ret banalt - fotografiet eksisterer jo kun i kraft af lyset, hvis ikke der er fotoner til at belyse negativet eller billedsensoren så er der heller ikke noget billede.

Lys og det personlige
Selvportræt: jeg skaber og former et portræt af mig selv - jeg har en ide om hvad jeg vil med både lys og billede. Mit forlæg er Søren Solkær's ” Brahma Kumaris billeder”, min intention er at mærke efter hvor langt jeg selv er i min vandring mod lyset, hvilket jo er typisk menneskeligt, at måle og veje sig selv. Selvfølgelig fejler jeg. Jeg har slet ikke den praksis som de "oplyste" har, billedet virker nærmere som en forvildet søgning efter det guddommelige. I stedet må jeg nøjes med en lille tåre i øjenkrogen af egoets kamp for at nå ”oplysning”.

På kanten af lyset
Lyset og livet er hele tiden på vej videre - engang opstod det og engang vil det forsvinde igen. Hvis fx evigheden skal give mening må tiden og derved lyset ophøre - dvs at det univers vi kender vil ophøre med at eksistere i dets nuværende form - det må som en fugl Fønix genskabe sig selv i en anden form. Selvom billedet af fugl Fønix her, opstår i og af lyset.

-

Det vil glæde mig hvis du har lyst til at se nærmere på udstillingen, der hænger i mit hjem. Jeg laver gerne en kikke / kaffe / thé aftale.

+45 22 85 58 10  |  c@christiangroenne.dk | © Christian Grønne