Portrættet

Hvad er egentlig et godt portræt?
Umiddelbart kommer det an på øjet der ser, du vil jo ikke have det samme udtryk, hvis du ønsker at imponere en CEO, som hvis du ønsker at virke forførende overfor en kæreste. Derfor er det vigtigt, inden du går til fotografen at du har gjort dig klart, hvad du ønsker at portrættet skal anvendes til. Vil du imponere, forføre, eller udstråle noget helt bestemt - at være sig selv er selvfølgelig også en mulighed.

Mennesker har mange ansigter
Hvem er jeg egentlig? Et af de her eksistentielle spørgsmål, der nærmest er, umuligt at svare på, fordi vi har forskellige udtryk, afhængig af den situation vi befinder os i og de bevidste valg vi træffer i den situation, et hvert menneske har dog en bestemt kerne, et aftryk, en grundtone. Noget af det jeg bestræber mig på, er at finde den grundtone, og så udfra det bygge videre på det som en art komposition. Dvs der er nogle ting jeg kan ændre og så vil der være nogle ting som vi så bestemmer skal være udtrykket.

Fotografens stil og udtryk
Enhver fotograf har qua sin personlig smag, valg af lys, og fotografisk teknik, en stil som du forhåbentlig har set og forholdt dig til inden du vælger fotograf. Nogle fotografer anvender fx forholdsvis fladt lys som kan virke kedeligt men er lettere at få det rette udtryk med, mens andre bruger hårdt lys, der giver karakter og kant. Nogle vælger det mere teatralske, mens andre foretrækker det naturlige. Der er mange muligheder og præferencer.
Personligt kan jeg godt lide portrætter med lidt kant og gerne lidt teatralsk, både i den lidt mere stilfærdige ende og gerne surrealistisk overdrevet - igen det kommer an på formålet.

Hvad koster en fotografering?
Det kommer meget an på hvad du skal have lavet og hvor mange billeder du har brug for. Måske har du bare brug for et digitalt billede i en fart, hvor vi bestemmer og vælger billedet med det samme, hvilket vil være billigere. Eller måske har du mere brug for at vælge mellem flere billeder og bruge lidt længere tid, samtidig kan du så få flere forskellige udtryk med. Du kan se min prisliste HER.

Kan jeg få billedet rammet ind?
Ja - jeg rammer gerne billedet ind i en passende ramme. Det kan enten være en du selv har med, eller en vi vælger. Jeg rammer ind, både med og uden passepartout

+45 22 85 58 10  |  c@christiangroenne.dk | © Christian Grønne