Udstilling 2017

VERDENS RYSTENDE SKØNHED

”Når alle systemer må give op, er det eneste der er at gøre, at tage sig en drink og læne sig tilbage og nyde skønheden”

Naturen, den gør hvad den skal med eller uden vor hjælp, den er ude af vor kontrol, uanset hvad vi finder på. Og selvom det er sørgeligt det vi gør mod naturen, er det jo dybest set os selv vi er på vej til at udslette. Naturen går ikke under, den tilpasser sig bare efter de nye forhold, menneskeskabt eller ej. Skønheden forsvinder ikke, naturens voldsomhed, forureningens farvespil, kræfternes voldsomhed i ubalancen, - de udfolder sig i fuld flor.

Vands rystende skønhed

Vand er livsnødvendig for vor eksistens og samtidig truer den vor måde at eksistere på.

Selvom vi med videnskaben prøver at definere naturen og sætte dens kræfter på formel, og teknologisk prøver at udnytte og mestre den, har vi i bund og grund ingen magt over den.

Bare fordi vi har defineret naturen udfra vore regler, gør det os ikke til herskere over den. Det kan godt være at vi forstår den termodynamiske ligevægt, og prøver at stoppe processen, men natur er natur, uberegnelig og ude af vor kontrol uanset om vi har klima krise eller ej.

Serie 1 Indlandsisen smelter. Billeder af Olafur Eliassons blokke af indlandsis på Rådhuspladsen.

Serie 2 Vand med en oliehinde i solnedgangslys, fra søerne i Kbh.

Serie 3 Skybrudsskyer over Øresund, fra Hambros Allé i Gentofte.

Roser

Smuk, sart, sensuel, dødelig.
Som et menneskeliv.
En kærlighedserklæring.

Inspiration: Nobuyoshi Araki’s billede af en rose. Kvindekønnets/kussens mangfoldighed. I et selvspejlende lys er det jeg ser, mit eget falmende seksualliv, og seksualitet.

”Jeg leder efter formen og skønheden, - opdager erotikken, og det forgængeliges skønhed”.

”Arbejder mig frem fra dokumentation til abstraktion. De er alle navnløse, men spænder fra Victor Borge, Morten Korch, til Prinsesse Marie og Ingrid Bergman”.

”Det jeg fotograferer lige nu, er borte i et vindpust som livet der forsvinder i et suk - efter den næste byge er der intet tilbage kun en skive af tiden* et fragment af en drøm”.

* ”Billeder opfattes som frosset tid, men, de har en utrolig relation til deres fortid og fremtid, de fortæller dig om tid, selvom de kun er en skive af tiden”. Wim Wenders

Den skrøbelige planet

Selvom vi godt ved at det vi omgiver os med kun er til låns, så står den bevidsthed i skærende kontrast til vor længsel efter at besidde og eje, og derved ødelægge de sammenhænge og relationer vi selv indgår i.

BILLEDER FRA MIT DNA*

Dotted Christ/Prikket Jesus

Oprindeligt var det et billede på min opløste tro. I dag oplever jeg mere billedet som en transformation. Billedet er ikke entydigt, men har udviklet sig i takt med min udvikling. Samtidig er det billedet der ændrer min opfattelse af det jeg laver fra noget statisk til noget dynamisk, og det der fik mig til at lave de nye billeder.

”Black Christ”, den sorte udgave er et udtræk af den gule farve fra Prikket/Dotted Christ, konverteret til sort.

Skabelse

Et paradoksalt billede, der på en måde viser hen til skabelsen, forstået som lysets gennembrud, lyset der spejles i de små flager i vandet, med en fornemmelse af at flagerne kan blive til hvad som helst. I kontrast til det, og på den anden side det virkelige billede, der er noget så simpelt som et opkog af noget vand i en gryde, fotograferet en almindelig dag på et almindeligt arbejde.

Jeg har jo ingen anelse om hvordan verden opstod, og i hvilken kontext, men jeg elsker den kontrast mellem billedets ”storhed” som skabelsen jo må have været uanset om det var Big Bang, Guds finger, eller noget helt tredie, og så det faktum at det hele foregår en helt almindelig dag i en gryde.

Åbent hjerte

Et opskåret hjerte der i sin form minder om vor symbolske fremstilling af menneske hjertet, og hvad der til hører af sorg, omsorg, empati, mv. Vel i bund og grund et billede af sårethed, offer, lidelse, og i lige så højgrad et billede af kød i al sin saftige friske blodighed.

* Billeder og video om emner og ting der har formet mig

+45 22 85 58 10  |  c@christiangroenne.dk | © Christian Grønne